Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Graag nodigen we u uit voor een actieve werksessie als onderdeel van de lancering van het CasaNova FieldLab – Smart Maintenance in de Gebouwde Omgeving. De lancering van het CasaNova FieldLab zal plaatsvinden in twee stappen. Deze eerste sessie richt zich op de smart maintenance innovatie agenda voor de commerciële gebouwde omgeving. Een tweede nog te plannen sessie zal zich richten op de residentiele gebouwde omgeving.

Doel

De werksessie heeft als doel om de contouren vast te stellen van de innovatie-agenda hoe smart-maintenance zich moet ontwikkelen tot wereldklasse binnen de toepassing van de commerciële gebouwde omgeving.

De uitdagingen waar we voor staan, vragen om krachten te bundelen. Al was het maar omdat iedereen in de keten alle zeilen moet bijzetten om aangegane verplichtingen te realiseren, waardoor er minder tijd dreigt te worden besteed aan het klaarmaken voor de toekomst. Niet alleen de grote collectieve uitdagingen, maar ook technische en maatschappelijke ontwikkelingen maken dat waarde ketens zich sneller moeten omvormen tot waarde netwerken om relevant te blijven.

World Class Maintenance wil met het FieldLab CasaNova gericht, gestructureerd en schaalbaar werken hoe smart maintenance key-driver gaat worden in het waarde netwerk van verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Thema’s

Zowel de commerciële als de residentiele omgeving staat voor grote uitdagingen. Uitdagingen als klimaatverandering, leefbaarheid, gezondheid, betaalbaarheid, beschikbaarheid vragen vernieuwing van onze gehele gebouwde omgeving. Bijvoorbeeld de noodzakelijke reductie van onze individuele koolstof voetafdruk met meer dan 90% in de komende jaren betekent gemiddeld 1.000 woningen PER DAG vernieuwen en is meer dan een aanpassing maar betekent transformatie van denken en doen.

De centrale vraag is hoe smart maintenance een sleutelrol gaat vervullen in de versnelling van de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Format

We willen aan de hand van de concrete casus Schiphol – De meest duurzame AirportCity, een gestructureerde dialoog voeren om in kaart te brengen waarin we als branche, van OEM en service provider tot asset owner, gezamenlijk en in samenwerking met noodzakelijke stakeholders, moeten innoveren om daadwerkelijk wereldklasse te worden.

Schiphol bevindt zich op het snijvlak van lucht- en geluidvervuiling en intermodaal transport in een sterk geurbaniseerde omgeving. Schiphol wil in 2030 een zero-waste, zero-emissie luchthaven zijn met haar eigen activiteiten.
Het ‘light-as-a-service’ contract met Philips (nu Signify) is een wereldstandaard voor het omdenken van een supply chain en ogenschijnlijk klein product als een ‘lamp’ naar een circulaire materiaalstroom en gewenste impact (licht). Schiphol heeft ervaring opgedaan met het hergebruik van bouwmaterialen in de verduurzaming van real estate.
En toch moet er nog heel veel gebeuren en dat vraagt om input en samenwerking met partijen die kennis en kunde kunnen leveren om de transitie van Schiphol te versnellen.

Programma 
13:30-14:00 uur Inloop en koffie
14:00-14:20 uur Welkom en introductie Fieldlab CasaNova (Paul van Kempen – COO World Class Maintenance, Erik van Wijk – Projectleider CasaNova, Jo Bronckers – Vice-President FIBREE)
14:20-14:50 uur AirPortCity Schiphol 2030 – Impact met versnellen van verduurzaming (Erik Feleus – Smart Building Development – Schiphol Commercial | Development)
14:50-15:00 uur Introductie Workshop
15:00-16:30 uur Workshop

Doel is om op basis van uitwisseling van kennis, kunde en ambities te komen tot concrete thema’s en commitment van deelnemers waarmee binnen het FieldLab CasaNova gezamenlijk concrete ontwikkelingsstappen gezet kunnen worden op weg naar wereldklasse smart maintenance als key-driver van de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

16:30-17:00 uur Concrete vervolgstappen
17:00-17:15 uur Wrap-up
17:15-18:00 uur Bites, drinks en netwerken

Registreren

Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier.

Samenwerking

Dit initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met FIBREE: De Foundation for International Blockchain and Real Estate Expertise is een non-profit met als doel mensen en organisaties met elkaar te verbinden op het snijvlak van blockchain en real estate. FIBREE heeft onder meer een open source methodiek ontwikkeld, Unique Object Identifier (UOI) genaamd, die veel efficiencywinst kan opleveren bij collectieve digitale informatie-samenwerkings processen met betrekking tot de gebouwde omgeving en het gebruik daarbij van nieuwe technologieën. Deze agnostische UOI-methodiek zou wel eens een belangrijke enabler kunnen zijn voor smart maintenance. Meer op www.fibree.org

Voor vragen en/of meer informatie stuur een mail naar Erik van Wijk – Projectleider CasaNova – evw@worldclassmaintenance.com

Registration form / registratie formulier

    Event: Actieve werksessie als eerste deel lancering Fieldlab CasaNova (Gebouwde Omgeving)

    Voornaam *

    Achternaam *

    Bedrijfsnaam *

    Adres *

    Postcode en plaats*

    Functie *

    E-mailadres*

    Telefoon *

    Nodig mij uit voor toekomstige events
    Ja

    Inschrijven voor de WCM Nieuwsbrief
    Ja

    Door uzelf te registreren voor dit event, geeft u WCM toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te verwerken zoals beschreven in onze privacyverklaring. De gegevens van uw aanmelding worden gedeeld met FME. Tevens stemt u ermee in, dat WCM tijdens het event foto’s maakt die voor publicatie gebruikt kunnen worden.




    Ga naar de bovenkant