Met jaarlijks €30 miljard aan onderhoud en 300.000 fte’s is de Nederlandse maintenance / assetmanagement / service sector een belangrijke economische pijler. Aan de ene kant onderhouden deze 300.00 mannen en vrouwen dagelijks een verouderd arsenaal aan assets, aan de andere kant houden zij zich bezig met state-of-the-art technologie. En dat vraagt om World Class Maintenance vaardigheden, essentieel voor een sterke en duurzame Nederlandse concurrentiepositie.

Activiteiten

WCM is het netwerk voor ‘smart maintenance’ in Nederland. Onze doelstelling is radicaal: op naar 100% voorspelbaar onderhoud in de Nederlandse industrie als geheel. Dit doen we door onderhoudskennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen. Specifiek voor onze leden, maar ook voor de maatschappij als geheel.

We voeren crosssectorale innovatieprojecten uit, ontwikkelen een onderwijsprogramma en werken aan een actief netwerk waarin asset owners, serviceleveranciers, kennis- en onderzoeksinstsellingen en de overheid participeren. Door onze link met de FME, voeren we ook een actieve lobby om smart maintenance hoger op de politieke agenda te krijgen.

Klik hier voor meer informatie over ons.

Onze rol

Het uitgangspunt is dat we werken vanuit een klein WCM office dat innovaties, in de vorm van projecten, initieert. Altijd in samenwerking met industrie- en onderwijspartijen. Als de projecten eenmaal van start gaan, wordt een projectleider uit de deelnemende partijen aangetrokken. Vanuit het WCM office volgen wij de voortgang en de budgettering van de projecten. Bovendien verzorgen wij de communicatie en veelal ook de projectadministratie van de projecten.

Lidmaatschappen

Wij kennen vier typen lidmaatschap: platina, goud, zilver en brons. In het kort daarover hieronder meer. De uitgebreide informatie lees je in dit document: WCM-lid worden (pdf download).

Welk lidmaatschap past bij jouw organisatie?

 

Brons

Je maakt deel uit van het meest innovatieve industriële netwerk gericht op maintenance in Nederland, die ook lobbywerkzaamheden en belangenbehartiging richting politiek voor haar rekening neemt. Je mag met maximaal 3 personen kosteloos naar ons WCM Jaarevent en je ontvangt regelmatig bijzonderheden of nieuwe kennis uit de sector.

Zilver

De onderdelen vermeld bij brons gelden ook voor jou als zilver lid. Daarnaast mag je als zilver partner meedoen in projecten en fieldlabs, krijg je de mogelijkheid om te spreken tijdens workshops en lezingen, je krijgt een korting op deelname aan de WCM Summer School en we schrijven minimaal één keer per jaar een exclusief artikel over de visie van jouw bedrijf op een bepaald onderwerp naar keuze.

Goud

De onderdelen van brons en zilver gelden ook voor jou als goud lid. Daarnaast kun je als goud lid een nieuw project of fieldlab opzetten: je bedrijf geeft richting aan een bepaald onderwerp.

Platina

De onderdelen van brons, zilver en goud gelden ook voor jou als platina lid. Daarnaast maak je deel uit van de projectboard. Deze board is ‘the place to be’ als je aan het roer wilt staan van de toekomst van maintenance in Nederland. Deze board bepaalt wie er zetel neemt in de zespersoons bestuur van World Class Maintenance.

Wij hopen je snel te verwelkomen!

Welk WCM-lidmaatschap past bij jouw organisatie?

 • 1. Wil je op de hoogte blijven van belangrijk maintenance nieuws en relevante (voor de industrie) wet- en regelgeving vanuit de politiek?
  1. Wil je op de hoogte blijven van belangrijk maintenance nieuws en relevante (voor de industrie) wet- en regelgeving vanuit de politiek?
 • 2. Wil je met jouw organisatie onderdeel uitmaken van het meest innovatieve industriële netwerk in Nederland?
  2. Wil je met jouw organisatie onderdeel uitmaken van het meest innovatieve industriële netwerk in Nederland?
 • 3. Elke zomer organiseren wij een WCM Summer School voor young maintenance professionals over Smart Maintenance & Engineering Management. De groep buigt zich jaarlijks over een praktijkcase van één van onze leden. Heb je interesse om jouw case voor te leggen aan een groep van 50 jonge mensen die out of the box denken?
  3. Elke zomer organiseren wij een WCM Summer School voor young maintenance professionals over Smart Maintenance & Engineering Management. De groep buigt zich jaarlijks over een praktijkcase van één van onze leden. Heb je interesse om jouw case voor te leggen aan een groep van 50 jonge mensen die out of the box denken?
 • 4. Wil jouw organisatie vooruit met maintenance innovaties en sta je te trappelen om bij te dragen aan een WCM innovatieproject of een bestaand fieldlab van ons?
  4. Wil jouw organisatie vooruit met maintenance innovaties en sta je te trappelen om bij te dragen aan een WCM innovatieproject of een bestaand fieldlab van ons?
 • 5. Heeft jouw organisatie een eigen maintenancevisie en zou je organisatie graag zelf een project willen opstarten?
  5. Heeft jouw organisatie een eigen maintenancevisie en zou je organisatie graag zelf een project willen opstarten?
 • 6. Wil jij met je organisatie aan het roer staan van de toekomst van Nederland wat betreft maintenance en wil je mede bepalen welke projecten World Class Maintenance uitvoert?
  6. Wil jij met je organisatie aan het roer staan van de toekomst van Nederland wat betreft maintenance en wil je mede bepalen welke projecten World Class Maintenance uitvoert?