Informatiebijeenkomst Fieldlab CAMINO
5 juli 2018

Ruim 90 deelnemers horen vandaag alle ins en outs over Nederlandse innovatieprojecten op het gebied van water en infrastructuur tijdens de informatiebijeenkomst van Smart Industry Fieldlab CAMINO. Rijkswaterstaat, ProRail, NS, Waterschap Vechtstromen, Provincie Overijssel, Gemeente Almelo, Gemeente Enschede, Sitech en vele andere partners in dit World Class Maintenance Fieldlab CAMINO delen hun kennis, nieuwe initiatieven, aanpak en ambities met de branche.

Smart maintenance

Ruben Ogink van World Class Maintenance: “Het doel van Fieldlab CAMINO is om het onderhoud van infrastructurele werken 100% voorspelbaar maken. Klassieke correctieve en preventieve onderhoudsactiviteiten volstaan niet meer. Uitdagingen rondom infra vragen om ‘just-in-time maintenance’: precies op tijd om te voorkomen dat iets stuk gaat, maar niet te vroeg om kostenverspilling tegen te gaan. Dat vergt een slimme aanpak: smart maintenance, waarbij we voluit gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen zoals het inzetten van sensoriek, datavoorspellingsmodellen, big data en het Internet of Things (IoT).”

Lopende projecten

In deelsessies geven de betrokken partijen toelichting op de innovatieprojecten Zelflerend Riool Almelo, Proeftuin Stuw de Haandrik, Ontwikkeling SMART SCIT (Smart Sewer Condition Inspection Tool), De pratende brug, Proeftuin CAMINO Rail en Proeftuin Sluis Eefde. In deze projecten van Fieldlab CAMINO staat het meten van de status van infrastructuur met behulp van sensoriek en gegevensanalyse centraal.

Rondleiding Sluis Eefde

De CAMINO informatiebijeenkomst sluit af met een rondleiding bij Sluis Eefde, waarbij de bezoekers de inzet van smart maintenance in de praktijk van dichtbij kunnen meemaken.