WCM Awards 2018
27 mei 2019

World Class Maintenance reikt jaarlijks Maintenance-Awards uit, prijzen voor de meest innovatieve onderzoeken die een verbetering betekenen voor de Nederlandse maintenancesector. Ook dit jaar reiken we drie maintenanceprijzen uit binnen het thema ‘Maintenance Innovation Research’. De drie Maintenance-Awards bestaan uit een bachelorprijs, een masterprijs en een PhDprijs.

Nomineer tot 1 juli

WCM vraagt hoogleraren en lectoren om studenten en bedrijven met innovatieve onderzoeken voor te dragen voor één van deze awards. Met de prijzen belonen we onderzoek dat is verricht door of aan onderwijs- en onderzoekinstellingen (hbo’s en universiteiten). De meest innovatieve onderzoeken worden beoordeeld en het onderzoeksresultaat dat de belangrijkste bijdrage levert aan de Nederlandse maintenancesector wordt bekroond met de Maintenance-Award.

Maintenance Awards vorig jaar

De Bachelor Award 2018 was voor Ancel Bekker (NLDA). In zijn scriptie zoomt hij in op de vraag wat de gereedheid bepaalt voor twee typen militaire voertuigen. Sophie ten Zeldam (Universiteit Twente) verdiende de Master Award 2018 vanwege haar onderzoek naar het toepassen van data-gedreven modellen voor het diagnosticeren van falende componenten en voor het vaststellen van de faaloorzaak op basis van feitelijke gebruiksgegevens. En dan zodanig dat de onderhoudstechnici het ook begrijpen. De PhD-award 2018 was voor Denise Tönissen van TU Eindhoven. Tönissen ontwikkelde een rekenmethode voor het vaststellen van de beste locatie voor een maintenance-werkplaats in een spoornetwerk.

Uitreiking Maintenance Awards 2019 tijdens WCM Jaarevent 8 oktober

Ook in 2019 worden de Maintenance-Awards uitgereikt tijdens het WCM-Jaarcongres op 8 oktober 2019, noteer alvast deze datum in je agenda. Je kunt zowel bedrijven als individuen nomineren tot 1 juli 2019 . Na aanmelding ontvangen deelnemers alle relevante informatie zoals criteria die van toepassing zijn voor het winnen van de Maintenance-Awards. De inschrijving voor deze awards staat open voor de gehele (onderhouds)industrie en studenten van hbo en universitaire opleidingen.

CRITERIA AWARDS 2019