Maintenance Innovation Awards
7 mei 2018

World Class Maintenance reikt jaarlijks een aantal Maintenance-Awards uit, prijzen voor de meest innovatieve onderzoeken die een verbetering betekenen voor de Nederlandse maintenancesector. Ook dit jaar reiken we drie maintenance-prijzen uit binnen het thema ‘Maintenance Innovation Research’. De drie Maintenance-Awards bestaan uit een bachelorprijs, een masterprijs en een PhDprijs. We vragen je hulp graag om studenten en bedrijven met innovatieve onderzoeken voor te dragen voor één van deze awards. Met de prijzen belonen we onderzoek dat is verricht door of aan onderwijs- en onderzoekinstellingen (hbo’s en universiteiten). De meest innovatieve onderzoeken worden beoordeeld en het onderzoeksresultaat dat de belangrijkste bijdrage levert aan de Nederlandse maintenancesector wordt bekroond met de Maintenance-Award.

Maintenance Awards 2017

Uit de vele inzendingen heeft een deskundige jury vorig jaar vier prijzen toegekend met als thema ‘Maintenance Innovation Research’. De winnaars werden bekroond tijdens het WCM Jaarcongres op 31 oktober 2017 in Nieuwegein. De bachelor award was voor Nina Rooijakkers die een selectiemethode ontwikkelde voor het inzetten van 3D-printing voor reserveonderdelen voor de landmacht tijdens een missie. De master award ging naar Corné Suijkerbuik die een integrale onderhoudsstrategie en voorraadmethodiek ontwikkelde voor röntgenapparatuur in operatiekamers.
Minou Olde Keizer en Fatjon Seraj (Ex aequo) waren de award winnaars in de PhD-categorie. Olde Keizer voor het beschrijven van een typologie over wat condition based maintenance oplevert. Ze stelde vast dat conditie-informatie voor onderhoud ook gebruikt kan worden voor andere zaken zoals inspecties en het bestellen van onderdelen. Seraj bedacht hoe je van mensen sensoren kunt maken: door de data van hun smartphone. Die smartphones kunnen worden ingezet om falen in infra, wegen, voet- en fietspaden, op te sporen.

Uitreiking tijdens Jaarcongres 9 oktober 2018

Ook in 2018 worden de Maintenance-Awards uitgereikt tijdens het WCM-Jaarcongres op 9 oktober 2018. Je kunt zowel bedrijven als individuen nomineren tot 1 juli 2018 via info@worldclassmaintenance.com. Na aanmelding ontvangen deelnemers alle relevante informatie zoals criteria die van toepassing zijn voor het winnen van de Maintenance-Awards. De inschrijving voor deze awards staat open voor de gehele (onderhouds)industrie en studenten van hbo en universitaire opleidingen.