WCM Jaarevent Factor Vrouw
22 augustus 2018

“Technologie is veel te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”

Ineke Dezentjé Hamming-Bleumink, voorzitter FME en Cocky Booij, directeur VHTO spreken in Dagblad Trouw over de sterke stijging in het aantal vrouwen dat een technische opleiding volgt. Maar daarna gaat het mis.

“We raken veel vrouwen met technisch talent kwijt bij de overstap van studie naar werk”, reageert Cocky Booij, directeur van VHTO, het landelijke expertisebureau van meisjes en vrouwen in de bèta/techniek in Trouw.

Voorzitter Ineke Dezentjé Hamming in Trouw: “We hebben alle vrouwen, ook die nu helemaal niet werken, hard nodig. Technologie is veel te belangrijk om alleen aan mannen over te laten.”

WCM Jaarevent over M/V in onderhoud

Ineke Dezentjé Hamming-Bleumink en Cocky Booij zijn sprekers tijdens het WCM Jaarcongres Factor Vrouw, dat op 9 oktober precies deze hot topic belicht in het kader van het tekort aan technische vakmensen.

Tijdens het WCM Jaarevent 2018 maken we kennis met tien topvrouwen uit overheid en industrie, die vertellen over hun expertise en waarom zij hiervoor gekozen hebben. De sprekers delen hun vakkennis, nieuwe technologieën en kansen vanuit hun eigen sector en eigen vraagstuk.

Alle sprekers op 9 oktober

Ineke Dezentjé Hamming-Bleumink, voorzitter FME
Roos Knulst, Business adviseur NoordzeeWind Shell
Marije Ruysch-Koster, Partner Aviso Instruments-REDS MARITIME
Kapitein Dominique Schreinemachers, Vlieger Cougar AS-532 Defensie
Tineke Bakker-van der Veen, Managing Director Boeing Benelux and Nordics
Magrita Noordmans, Manager ENGIE
Cocky Booij, directeur VHTO
Celeste de Jong, Maintenance Manager Croonwolter&dros
Lieve Declercq, Managing Director SPIE Nederland
Barbara Visser, Staatssecretaris Defensie