Knowledge Hubs
11 mei 2020

“Samen doorbouwen aan Nederland” is een gemeenschappelijke verklaring van de overheid en de gezamenlijke Nederlandse bedrijven om corona onder controle te krijgen. Deze verklaring wordt afgesloten met de wens en verwachting van betrokken partijen om met een gezamenlijke inspanning de continuïteit en werkgelegenheid te waarborgen. Een investeringsplan maakt hier onderdeel van uit waarbij mogelijk ruimte is gemaakt voor vernieuwing en innovatie. Dat laatste vraagt om onderzoek, tijd en ruimte in de agenda.

Onderzoek

Studentassistenten kunnen hierbij een belangrijke ondersteunende rol vervullen. In het kader van afstuderen en stages hebben studenten de gelegenheid om gedurende (meestal) een half jaar onder leiding van een professional (uw medewerker) onderzoek te verrichten en kennis te verzamelen op een vraagstelling die speelt binnen uw organisatie.
Omdat de organisatie zelf eigenaar is van de vraagstelling kan continuïteit van binnen uit gewaarborgd blijven. Studenten kunnen volgtijdelijk ingezet worden zodat onderwijsinstellingen en bedrijven voor een langere periode met elkaar verbonden blijven.

Kennis

Het project Knowledge Hubs richt zich op deze verbinding. Bedrijven en deelnemende instellingen maken zelf een match tussen inhoud (eindcompetenties) van het onderwijs en van het voorgestelde onderzoek. Door met elkaar de verbinding aan te gaan voor een langere periode kan een dergelijke match leiden tot verdieping en verbreding van kennis voor betrokken studenten en medewerkers.

Inspelen op de toekomst

Nadenken over de toekomst is nadenken over de toegevoegde waarde van uw organisatie, over nieuwe verdienmodellen en over verduurzamen. De traditionele cyclus is niet toekomstbestendig en moet worden doorbroken. Het is aan uw organisatie om daar op in te spelen.
Onderwijs moet studenten toerusten met kennis, vaardigheden en inzichten die aansluiten bij wat organisaties verwachten.

Knowledge Hubs biedt kansen voor beide partijen.