8 januari 2021

Uit de Nieuwsbrief Veiligheid Voorop: VV NIEUWSBRIEF No. 5

 

Veiligheid Voorop Veiligheidsdag 2020/2021

Op 5 november vond de digitale aftrap plaats van de Veiligheidsdag van Veiligheid Voorop met als thema ‘Dare to care’. Op 19 en 21 januari volgen er nog twee digitale workshops. De eerste workshop gaat in op het (h)erkennen van risico’s en de tweede workshop op leiderschap interventies. Beide workshops hebben een lerend karakter. Onderlinge interactie wordt mogelijk gemaakt door break-out sessies. De workshops zijn gericht op managers uit operatie, onderhoud, projectmanagement en EHS. U kunt zich voor een of beide workshops aanmelden via de website van de Veiligheidsdag of via de VV website.

 

Digitale workshop corrosie onder isolatie (COI)

Om corrosie onder isolatie (COI) te voorkomen en/of beter op te sporen heeft World Class Maintenance (WCM) met een groep bedrijven een gezamenlijk project uitgevoerd. Het doel hiervan was het voorkomen van incidenten door selectie van geschikte coatings en tijdige detectie van COI door adequate non destructive testing (NDT) technieken en inspectie monitoring systemen. Het project heeft een aantal good practices opgeleverd op het gebied van non destructive testing (NDT), Coating en Risk Based COI beslismodellen. Over dit project werd door WCM op 25 november een digitale workshop georganiseerd in samenwerking met de Regionale Veiligheidsnetwerken, Safety Delta Nederland (SDN) en het Kennis- en Innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (Ki<|MPi).

Interesse in het vervolg?
Heeft u interesse in het vervolg van het project corrosie onder isolatie of heeft u vragen naar aanleiding van de workshop? Neem gerust contact op met de Regionale Veiligheidsnetwerken en/of met World Class Maintenance. Op de website van WCM kunt u alle informatie vinden over de workshop en de set van tools die ontwikkeld zijn.

Safety Delta Nederland

De vorige nieuwsbrief van Veiligheid Voorop berichtte over de oprichting van Safety Delta Nederland (SDN). SDN komt voort uit het dit najaar afgesloten programma Duurzame Veiligheid 2030 en is een samenwerkingsverband tussen overheid, wetenschap en industrie. SDN staat voor vinden, verbinden en vernieuwen in veiligheid. SDN verbindt mensen die dagelijks bezig zijn met veiligheid met collega’s, experts en de nieuwste betrouwbare kennis via een (digitale) community. SDN vervult een vliegwielfunctie waar het gaat om het verbinden van kennis, en het aanbrengen van vernieuwende kennis. Achter de schermen wordt er nu hard gewerkt om SDN operationeel te maken. Dit betekent zichtbaar worden voor en verbinding zoeken met gebruikers over een beperkt aantal onderwerpen. Hierbij zal SDN de volgende onderwerpen uit het DV2030 programma voortzetten, zodat deze beschikbaar komen met een hoge waarde voor gebruikers:
• Asset Management: Corrosie onder Isolatie
• Menselijk Handelen: Just Culture, Leren van Incidenten, Veiligheidsopleidingen, Cluster Best Practices.

Vanaf januari 2021 zal meer informatie beschikbaar gemaakt worden, of kunnen vragen over onderwerpen worden gesteld, via www.safetydelta.nl.