Fieldlab Camino
23 januari 2019

In het eerste iMaintain e-magazine een interview met Ruben Ogink over WCM Fieldlab Camino en over effectieve en efficiënte manieren om met moderne technieken onderhoud aan wegen, rails, bruggen, viaducten, waterwegen en sluizen voorspelbaar te maken.

Verouderde kunstwerken

“De meeste sluizen, gemalen, bruggen en andere bouwkundige, watergerelateerde kunstwerken zijn gebouwd in het begin van de vorige eeuw. We kunnen dus wel spreken over verouderde assets. ‘De uitdaging is om te streven naar maximale beschikbaarheid van deze assets, omdat ze zo’n grote maatschappelijke waarde hebben’, legt Ruben Ogink uit. ‘Een hele interessante vraag die op enig moment boven kwam drijven is ‘van wie is de data?’ en die vraag is niet makkelijk te beantwoorden.’”

Video Sluis Eefde

Ruben Ogink van Fieldlab Camino en Angelien van Boxtel van Rijkswaterstaat vertellen in deze ifm video over Proeftuin Sluis Eefde. Sensoriek en gegevensanalyse staan centraal bij het meten van de status van Sluis Eefde. Deze methoden zijn breder toe te passen voor infrastructuur.